Lövsta Future Challenge är satsningen på unga hästar och unga ryttare som i Sverige framgångsrikt bidragit till en positiv utveckling av sporten, såväl inom hoppning som dressyr. Under premiären av Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week 2019 gjorde Lövsta Future Challenge satsningen internationell och det är nu klart att samarbetet fortsätter över 2020 när tävlingarna för andra gången rids på Stockholms Stadion, 12–14 juni.

Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Lövsta Future Challenge som ger de unga ryttarna en fantastisk möjlighet att få vara del av ett evenemang på allra högsta nivå. Det var en mycket uppskattad del i progamet för både ryttare och publik med spännande sport på allra högsta nivå. Vi ser mycket fram emot att välkomna U25 ryttarna tillbaka till Stadion, säger Sara Johansson, tävlingsledare för LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week.

Under evenemanget 2020 läggs fokus på hoppning och tio framstående nationer, däribland Sverige, kommer att bjudas in för att tävla både individuellt och i lag. Totalt rids tre klasser som inleds på fredagen med en individuell 1.45m hoppning. Under lördagen rids en lagklass där ryttarna bildar lag om två och helgen avslutas på söndagen med U25 ryttarnas egna Grand Prix klass på 1.50 m höjd.

Vi är stolta över att kunna vara med och bygga upp och utveckla den här nya internationella tävlingen i Stockholm. Förra året fick vi fantastisk respons från våra deltagande ryttare och deras team. Därför är vi så glada att återigen kunna erbjuda de högst rankade U25-ryttarna i hoppning en unik möjlighet att tävla i egna klasser under en Global Champions Tour-tävling, säger Emelie Broman Tegelberg, Sponsoransvarig för Lövsta Stuteri.

Lövsta Future Challenges övergripande mål är att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger, både hästar och ryttare, rätt förutsättningar att utvecklas. Lövsta Future Challenge är också en stark aktör som ligger i framkant inom hållbarhetsarbetet i ridsporten.

Samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision om att vara ett evenemang med fokus på bredd och toppsport.

Foto: Malin Larsson