Inför årets upplaga av LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week är Hööks hjärnan bakom funktionärernas funktionskläder. En av Hööks designers är Ann -Therese Helgesson som sedan fem år tillbaka jobbar som designer och produktutvecklare på Hööks.

Ann-Therese har det övergripande ansvaret för att designa och utveckla sortimentet och förstärka den röda tråden bland produkterna. Hästsporten är bred vilket ställer krav på att det finns produkter för alla utövare. Nyckeln till att lyckas med detta är att tänka utifrån fyra pelare: försäljning, funktion, nyheter och bas. Det gäller även att fånga upp fenomen och nya trender, därför är inspirationsresor, föreläsningar och omvärldsbevakning viktigt.

-Jag har mitt absoluta dröm-jobb, säger Ann-Therese, som lever ett liv nära djur och natur i en liten stuga som till största tiden värms upp med ved. På gården finns det självförsörjande höns vars ägg tas med till jobbet. Hästar är inte bara något som Ann-Therese jobbar med utan är en viktig del i hennes privata liv. På fritiden tävlar hon med sitt Arabsto Ghaniyah i distansritt som hon köpte för fem år sedan, direkt från galoppbanan.  Idag tävlar de på internationell elitnivå men målet är inställt på SM, EM och VM.

Foto: Mattias Malmgren

-Att leva ett liv liknande kundens är väldigt bra i min roll. Jag får mycket input när vi är på tävlingar, men även att bara stå i stallet en stund, eller lugna ridturer, ger också idéer, säger Ann-Therese. På träningsturerna är ofta hunden Bosse med som även ibland får agera modell.

En annan viktig aspekt för Ann-Therese både privat och inom jobb är att tänka utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

-Jag vill att vi ska jobba så mycket som vi bara kan med material, färger, produktionstekniker som gör jorden till en gladare och lyckligare plats för alla djur och människor. Det är en supersvår balansgång mellan hållbarhet, försäljning, pris, lönsamhet och design dock, men om jag fick bestämma skulle allt göras i ull. Jag uppskattar att vara människa och vill förändra världen, säger Ann-Therese.