12-14 juni 2020

 

Longines
Global Champions Tour
Stockholm 

 

12-14 juni 2020
Longines
Global Champions Tour
&
Stockholm Horse Week
Stockholm Stadion

 

Program

TOPPSPORT & AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN 

Toppsport för hela familjen när världens bästa hoppryttare kommer till Stockholm & Stadion för att tävla i Longines Global Champions Tour och Global Champions League! Stockholm Horse Week kompletterar huvudtävlingarna och inom kort kommer det att släppas flera spännande nyheter! För barnen finns Kids Corner där man kan pyssla med Agrias ponnyklubb, hoppa tvåbenshoppning, prova på att rida samt mycket mer. På området finns också en Shopping Village för de shoppingsugna samt ett food truck område med mat från alla världens hörn. Varmt välkomna till LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week!

 

Fredag

Tävlingarnas första dag där de stora internationella ryttarstjärnorna intar Stockholms Stadion för första gången. Dagen består bland annat av en internationell U25 klass, en 1.45 m hoppning och en 1.50 m tidshoppning som är första rundan i den spännande lagtävlingen Global Champions League.

 

Lördag

U25 ryttarna sätts på prov i en unik lagklass som garanterat kommer att skapa en härlig stämning inne på arenan.
Dagen bjuder också på en riktig nagelbitare då båda höjdpunkterna LGCT och GCL ska avgöras! Vilket av de 16 lagen i Global Champions League får stå högst upp på prispallen i Stockholm och vem tar hem den individuella titeln som vinnare av LGCT Grand Prix, den största klassen för helgen.

 

Söndag

Under tävlingarnas sista dag bjuds det bland annat på en internationell 1.50 m hoppning och morgondagens ryttarstjärnor kommer att göra upp i en U25 Grand Prix hoppning på 1.50 m. Det rids också en 1.55 m hoppning där en rafflande omhoppning kommer att avgöra vem som tar med sig den sista segern hem från Stockholm!

Biljetter

Här hittar du heldagsbiljetter till evenemanget!
Nytt för i år är att du kan köpa exklusiva premiumbiljetter till evenemangets samtliga dagar. Biljetten ger dig bland annat tillgång till arenans bästa sittplatser, en egen ”fast track” i entrén samt en egen bar där du kan handla dryck och tilltugg i anslutning till läktaren.

Fredag 12 juni

Lördag 13 juni

Söndag 14 juni

Lövsta Future Challenge International U25 Jumping Lövsta Future Challenge International U25 Jumping Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.45 m Internationell hoppning 1.55 m
Andra rundan av Global Champions League
Internationell hoppning 1.50 m
Internationell hoppning 1.50 m
Första rundan av Global Champions League
Internationell hoppning 1.60 m.
Longines Global Champions Tour Grand Prix
Internationell hoppning 1.55 m
Fredag 12 juni
Lövsta Future Challenge International U25 jumping
Internationell hoppning 1.45m
Internationell hoppning 1.50 m
Första rundan av Global Champions League
Lördag 13 juni
Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.55 m. Andra rundan av Global Champions League
Internationell hoppning 1.60 m
Longines Global Champions Tour Grand Prix
Söndag 14 juni
Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.50 m
Internationell hoppning 1.55 m

Nyheter

Nu släpps biljetterna till sommarens stora hästfest i Stockholm

Det blir sport i världsklass hela helgen när den internationella stortävlingen Longines Global Champions Tour och Global Champions League kommer tillbaka Sverige. Den 12-14 juni blir det en fullspäckad helg där du kan följa allt från de...
Stockholm stadion. Foto: Alex Ljungdahl

Sommarens ridsporttävlingar uppskattades både av stockholmare och besökare

Longines Global Champions Tours första år i Stockholm gav fina resultat - både för de svenska ryttarna och för publiken. Under fyra sommardagar i juni bjöd Stockholms Stadion på en hästfest i världsklass tillsammans med eliten inom hoppning...

Biljettsläpp vecka 48

Hallå där, Sara Johansson, tävlingsledare Arbetet inför 2020 års tävlingar har startat igång igen, vad händer härnäst? – Vi är stolta och glada över hur evenemanget blev i juni. Nu blickar vi framåt och arbetar både med att förvalta det som var...

Peder ägde ridsporthelgen i Stockholm

En helt fenomenal Peder Fredricson visade att han just nu är oslagbar. Seger igen, idag med H&M Christian K. Peder fixade en säker och trygg nolla med bra flyt i grundomgången och i omhoppningen där han gick ut sist satsade han allt krut...

Victory to Ines Joly in the Lövsta Future Challenge International U25 Jumping Grand Prix!

The last day of Stockholm Horse Week on the Olympic Stadium Arena the Lövsta Future Challenge International Jumping Grand Prix got to be a super exciting competition. It was 19 talented U25 riders who went for the individual victory in the 1,50...

Världsryttarna rivstartade söndagen med en tidshoppning

Sista tävlingsdagen startade på bästa möjliga sätt med en 5-stjärning internationell hoppklass presenterad av Kosta Boda. En tidshoppning som sig bör bjöd på snabb ridning med många försök att ta en placering under Stockholm Horse Week....

Magi när Peder vann på Stadion

Det var ett välregisserat drama som utspelade sig i den underbara försommarkvällen på Stockholms Stadion. Magi. En glödhet publik fick arenan att koka när Longines Global Champions Tour Grand Prix of Stockholm –presenterad av Fabege avgjordes...

Malin Bayard höll nollan och ledde laget till silver i Global Champions League Stockholm!

Tidiga lördagskvällen kunde inte ha börjat bättre för publiken på de fullsatta läktarna på Stockholms Stadion. Malin som red H&M Indiana tog ännu en nolla och säkrade ett lagsilver tillsammans med Ludger Beerbaum på Castello. Detta var...

SHW

Stockholm horse week

 Stockholm Horse Week ska vara en internationell mötesplats för ridsport i Skandinavien. Upplevelsen skall byggas över tid med målsättningen att presentera förstklassig sport tillsammans med forum för andra intressenter.

 Fokus för Stockholm Horse Week 2020 är att erbjuda ett program som kompletterar huvudtävlingarna i Longines Global Champions Tour på ett bra sätt. Målet är att det sammantaget ska presenteras ett brett program, med förstklassig sport som erbjuder något för alla. Förutom toppsport på högsta internationella nivå finns i programmet en Ungdomsdag med inspirationsföreläsningar, Kids Corner med aktiviteter för alla barn och ett Shopping Village.

 

 

Om LGCT

Ryttareliten gör upp om segern i Stockholm

LGCT samlar hoppningens alla världsstjärnor för att tävla på 19 olika spektakulära platser runt om i världen. Ryttarna tävlar individuellt om ridsportens högsta prispengar och bland de tävlande finns OS-medaljörer, världsmästare och andra stora titlar representerade. 
Vem tar hem Grand Prix klassen i Stockholm på vägen mot den åtråvärda titeln Champion of the Champions?

Lagtävlingen med toppryttare från hela världen

 I Global Champions League går toppryttare från olika länder samman för att tävla i 16 olika lag. För närvarande finns svenskarna Henrik von Eckerman och Evelina Tovek representerade i Scandinavian Vikings samt Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson i Shanghai Swans respektive Berlin Eagles. Alla lagryttare visar upp en enorm laganda och kämpaglöd och taktiksnack är a och o inför varje start, då allas insatser är viktiga.

FAQ

Hur tar man sig lättast till evenemanget?

– Vi rekommenderar att man åker kommunalt till evenemanget. Tunnelbanans hållplats heter Stadion och det är den röda linjen mot Mörby Centrum som går dit. Adress: Fiskartorpsvägen 26.

Får man ha med sig paraply?

– Tyvärr får man inte ha med sig paraplyer på grund av säkerhetsrisken samt att man inte ska skymma sikt för andra besökare.

Finns det barnvagnsparkering?

– Det finns ingen bevakad barnvagnsparkering. Barnvagnar får parkeras på anvisad plats på området.

Får hunden följa med?

– Inga hundar är tillåtna på området

När öppnar och stänger arenan?

– Arenaområdet öppnar 30 minuter före första start och stänger 30 minuter efter sista klassen är klar. 

Kommer jag in på Shopping Village med min biljett till evenemanget?

Ja, absolut, din biljett gäller till Shopping Village hela dagen.

Vad har Shopping Village för öppettider?

Shopping Village öppnar 30 minuter innan första klassen och stänger i samband med att tävlingarna slutar.

Vad finns det för matmöjligheter?

Det finns två stora områden med matmöjligheter, dels ett food truck område i samband med entrén som serverar mat från alla världen hörn. Sedan finns det också en publik restaurang på Shopping Village området. 

Funktionär

Anmäl dig som funktionär

För att anmäla dig som funktionär under evenemanget klicka HÄR

Boende

Boendepartner 2020 är Elite Hotels. 

VIP

På Stadions exklusiva VIP-läktare får du från första parkett uppleva världens bästa ryttare och hästar under de prestigefyllda tävlingarna. Ett utmärkt tillfälle att nätverka, mingla med ryttare, hästägare, sponsorer och andra intressenter till evenemanget. Ett reserverat bord ingår under alla tävlingsdagarna.
I VIP-paketet ingår fri tillgång på mat och dryck under hela evenemanget, garderob i anslutning till VIP-läktaren, möjlighet till en privat rundvandring backstage på evenemangsområdet samt möjlighet till att boka parkeringsplats.

För förfrågan kontakta Emma Kylander på emma@sporte.se

Kontakt

VD

Johan Pagerup

+46707611810

Produktionschef

Ebrahim Bojang

+46734071071

Tävlingsledare/kommunikation

Sara Johansson

+46709696362

Projektkoordinator

Emma Kylander

(VIP-förfrågningar, partnersamarbeten.)

+46703921232

PRESS

Ansökan om ackreditering för 2020 öppnar i april.
Besök gärna vårt nyhetsrum HÄR