inställt 2020

 

Longines
Global Champions Tour
Stockholm

 

inställt 2020
Longines
Global Champions Tour
&
Stockholm Horse Week
Stockholm Stadion

 

evenemanget är inställt

TOPPSPORT & AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN 

Toppsport för hela familjen när världens bästa hoppryttare kommer till Stockholm & Stadion för att tävla i Longines Global Champions Tour och Global Champions League! Stockholm Horse Week kompletterar huvudtävlingarna med ett ökat fokus på unga talanger, både ryttare och hästar! För barnen finns Family Corner där man kan pyssla med Agrias ponnyklubb, hoppa tvåbenshoppning, prova på att rida samt mycket mer. På området finns också en Shopping Village för de shoppingsugna samt ett food truck område med mat från alla världens hörn. Varmt välkomna till LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week!

 

Fredag

Tävlingarnas första dag där du får möta allt från de stora internationella ryttarstjärnorna till de nationella ponnyryttarna för första gången. Dagen består av en internationell U25 klass, en hoppklass för unga hästar, en ponnyklass och en internationell 1.45 m hoppning. Höjdpunkten är en 1.50 m tidshoppning som är första rundan i den spännande lagtävlingen Global Champions League.

 

Lördag

Ponnyryttarna fortsätter sitt intåg på arenan och U25 ryttarna sätts på prov i en unik lagklass som garanterat kommer att skapa en härlig stämning inne på arenan.
Dagen bjuder också på en riktig nagelbitare då båda höjdpunkterna LGCT och GCL ska avgöras! Vilket av de 16 lagen i Global Champions League får stå högst upp på prispallen i Stockholm och vem tar hem den individuella titeln som vinnare av LGCT Grand Prix, den största klassen för helgen.

 

Söndag

Nu är det finaldags för de unga hästarna där du får chansen att se sportens nästa stora stjärnor visa upp sig. Ponnyryttarna tar sig an helgens största klass och framtidens ryttarstjärnor kommer att göra upp i en U25 Grand Prix hoppning på 1.50 m. Helgen avslutas med en 1.55 m hoppning där en rafflande omhoppning kommer att avgöra vem som tar med sig den sista segern hem från Stockholm!

Biljetter

Här hittar du heldagsbiljetter till evenemanget!
Nytt för i år är att du kan köpa exklusiva premiumbiljetter till evenemangets samtliga dagar. Biljetten ger dig bland annat tillgång till arenans bästa sittplatser, en egen ”fast track” i entrén samt en egen bar där du kan handla dryck och tilltugg i anslutning till läktaren.

 

 

Fredag 12 juni

Lördag 13 juni

Söndag 14 juni

Lövsta Future Challenge International U25 Jumping Internationell hoppning unga hästar Internationell hoppning 1.50 m
Internationell hoppning unga hästar Nationell hoppning ponny Internationell hoppning unga hästar
Internationell hoppning 1.45 m Lövsta Future Challenge International U25 Jumping Nationell hoppning ponny
Nationell hoppning ponny Internationell hoppning 1.55 m
Andra rundan av Global Champions League
Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.50 m
Första rundan av Global Champions League
Internationell hoppning 1.60 m.
Longines Global Champions Tour Grand Prix
Internationell hoppning 1.55 m

 

 

 

Fredag 12 juni
Lövsta Future Challenge International U25 jumping

Internationell hoppning unga hästar

Internationell hoppning 1.45 m

Nationell hoppning ponny
Internationell hoppning 1.50 m
Första rundan av Global Champions League
Lördag 13 juni
Internationell hoppning unga hästar
Nationell hoppning ponny
Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.55 m. Andra rundan av Global Champions League
Internationell hoppning 1.60 m
Longines Global Champions Tour Grand Prix
Söndag 14 juni
Internationell hoppning 1.50 m
Internationell hoppning unga hästar
Nationell hoppning ponny
Lövsta Future Challenge International U25 Jumping
Internationell hoppning 1.55 m

Nyheter

Enter the survey for a chance to win exclusive LGCT products!

We’re pleased to be able to keep in touch with our fans at this difficult time, and hope that you are enjoying the entertainment and content on GCTV, keeping up to date with top riders on The Insider At Home, and reliving some of the incredible...

Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week, inställt 2020

Till följd av den dramatiska utvecklingen och spridningen av coronaviruset Covid-19 världen över och tillhörande åtgärder och rekommendationer som vidtagits av svenska folkhälsomyndigheten har vi beslutat att skjuta upp den andra upplagan...

Information angående coronaviruset covid-19

​Efter förra årets debut av Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week vill vi försäkra vår publik att vi håller oss uppdaterade om myndighetsbeslut samt är i kontakt med idrottsstyrande organ som rör utbrottet Coronavirus...

Möt Ann-Therese Helgesson, designer och produktutvecklare på Hööks

Inför årets upplaga av LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week är Hööks hjärnan bakom funktionärernas funktionskläder. En av Hööks designers är Ann -Therese Helgesson som sedan fem år tillbaka jobbar som designer och produktutvecklare på...

Lövsta Future Challenge fortsätter satsa på de unga ryttarna under Stockholm Horse Week

Lövsta Future Challenge är satsningen på unga hästar och unga ryttare som i Sverige framgångsrikt bidragit till en positiv utveckling av sporten, såväl inom hoppning som dressyr. Under premiären av Longines Global Champions Tour Stockholm...

Säsongspremiär för LGCT & GCL

​I helgen är det äntligen dags! Den 5 - 7 mars inleds 2020 års upplaga av Longines Global Champions Tour och Global Champions League i Doha, Qatar. Vi har 18 fantastiska deltävlingar att se fram emot och Stockholm, Sverige står för...

Biljettävling Hästfeber

Vi har hästfeber! Göteborg kokar av hästar och vi lottar därför ut två biljetter till söndagens tävlingar. För att delta behöver du besöka vår instagram, lgctstockholm, och följa instruktionerna som ligger under denna bild. Lycka...

Fastator ny Founding Partner till LGCT Stockholm & SHW

Det är nu klart att Fastator går in som en ny Founding Partner till Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week som arrangeras 12–14 juni 2020 på Stockholm Stadion. Longines Global Champions Tour är den prestigefulla...

SHW

Stockholm horse week

 Stockholm Horse Week ska vara en internationell mötesplats för ridsport i Skandinavien. Upplevelsen skall byggas över tid med målsättningen att presentera förstklassig sport tillsammans med forum för andra intressenter.

 Fokus för Stockholm Horse Week 2020 är att erbjuda ett program som kompletterar huvudtävlingarna i Longines Global Champions Tour på ett bra sätt. Målet är att det sammantaget ska presenteras ett brett program, med förstklassig sport som erbjuder något för alla. Förutom toppsport på högsta internationella nivå finns i programmet en Ungdomsdag med inspirationsföreläsningar, Kids Corner med aktiviteter för alla barn och ett Shopping Village.

 

 

Om LGCT

Ryttareliten gör upp om segern i Stockholm

LGCT samlar hoppningens alla världsstjärnor för att tävla på 19 olika spektakulära platser runt om i världen. Ryttarna tävlar individuellt om ridsportens högsta prispengar och bland de tävlande finns OS-medaljörer, världsmästare och andra stora titlar representerade. 
Vem tar hem Grand Prix klassen i Stockholm på vägen mot den åtråvärda titeln Champion of the Champions?

Lagtävlingen med toppryttare från hela världen

 I Global Champions League går toppryttare från olika länder samman för att tävla i 16 olika lag. För närvarande finns svenskarna Henrik von Eckerman och Evelina Tovek representerade i Scandinavian Vikings samt Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson i Shanghai Swans respektive Berlin Eagles. Alla lagryttare visar upp en enorm laganda och kämpaglöd och taktiksnack är a och o inför varje start, då allas insatser är viktiga.

FAQ

Hur tar man sig lättast till evenemanget?

– Vi rekommenderar att man åker kommunalt till evenemanget. Tunnelbanans hållplats heter Stadion och det är den röda linjen mot Mörby Centrum som går dit. Adress: Fiskartorpsvägen 26.

Får man ha med sig paraply?

– Tyvärr får man inte ha med sig paraplyer på grund av säkerhetsrisken samt att man inte ska skymma sikt för andra besökare.

Finns det barnvagnsparkering?

– Det finns ingen bevakad barnvagnsparkering. Barnvagnar får parkeras på anvisad plats på området.

Får hunden följa med?

– Inga hundar är tillåtna på området

När öppnar och stänger arenan?

– Arenaområdet öppnar 30 minuter före första start och stänger 30 minuter efter sista klassen är klar. 

Kommer jag in på Shopping Village med min biljett till evenemanget?

Ja, absolut, din biljett gäller till Shopping Village hela dagen.

Vad har Shopping Village för öppettider?

Shopping Village öppnar 30 minuter innan första klassen och stänger i samband med att tävlingarna slutar.

Vad finns det för matmöjligheter?

Det finns två stora områden med matmöjligheter, dels ett food truck område i samband med entrén som serverar mat från alla världen hörn. Sedan finns det också en publik restaurang på Shopping Village området. 

Funktionär

Anmäl dig som funktionär

 Anmälan till årets tävlingar har nu stängt. Vid frågor kontakta funktionar@globalchampions.se

Boende

Boendepartner 2020 är Elite Hotels. 

VIP

På Stadions exklusiva VIP-läktare får du från första parkett uppleva världens bästa ryttare och hästar under de prestigefyllda tävlingarna. Ett utmärkt tillfälle att nätverka, mingla med ryttare, hästägare, sponsorer och andra intressenter till evenemanget. Ett reserverat bord ingår under alla tävlingsdagarna.
I VIP-paketet ingår fri tillgång på mat och dryck under hela evenemanget, garderob i anslutning till VIP-läktaren, möjlighet till en privat rundvandring backstage på evenemangsområdet samt möjlighet till att boka parkeringsplats.

För förfrågan kontakta Emma Kylander på emma@sporte.se

Kontakt

VD

Johan Pagerup

+46707611810

Produktionschef

Ebrahim Bojang

+46734071071

Tävlingsledare/kommunikation

Sara Johansson

+46709696362

 Marknad och kommunikation

 Sophia Håkansson

 +46730495062

Projektkoordinator

Emma Kylander

(VIP-förfrågningar, partnersamarbeten och mässa.)

+46703921232

PRESS

Besök gärna vårt nyhetsrum HÄR