I helgen är det äntligen dags! Den 5 – 7 mars inleds 2020 års upplaga av Longines Global Champions Tour och Global Champions League i Doha, Qatar. Vi har 18 fantastiska deltävlingar att se fram emot och Stockholm, Sverige står för deltävling nummer nio, 12–14 juni.

Upplägget för touren liknar föregående år och sträcker sig från säsongpremiären i Doha i mars till den stora finalen i Prag i november. I den individuella tävlingen LGCT, rider världens bästa ryttare om de högsta premierna i sporten. På varje deltävling rids ett kval där de bästa ryttarna tar sig vidare till den prestigefulla Grand Prix-klassen. Lagtävlingen GCL som går in på sin femte säsong består i år av 16 lag med antingen fem eller sex ryttare. Ryttarna kommer från olika nationer och består av fem seniorer och minst en U25-ryttare. Varje lag har ett eget namn som är döpt efter en av tävlingsplatserna, en lagledare, en egen ”team song” och lagkläder.

Från Sverige har vi tre stycken ryttare på plats i Doha; Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Evelina och Henrik rider för Scandinavian Vikings och Peder för Valkenswaard United. Följ klasserna live på GCTV.

Vi önskar våra tre svenska stjärnor ett stort lycka till!