Nu är programmet klart inför årets Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week. Under tre dagar kommer det att bjudas på ett fullspäckat program med flera nyheter på den anrika arenan Stockholm stadion.

Den stora nyheten för årets tävlingar är att Stockholm Horse Week satsar på ett program där fokus ligger på hoppning och på att ge unga talanger, både hästar och ryttare möjligheten att tävla på Stockholm stadion. En helt ny nationell satsning på ponnyryttare lanseras. Det blir dessutom internationella klasser för unga hästar där publiken får möjlighet att möta nästa stora stjärnor inom hoppsporten. Satsningen på unga ryttare under 25 år kommer också att fortsätta under tävlingarna 2020 då 20 ryttare blir inbjudna till Stockholm för att tävla både individuellt och i lag. Det kommer även att arrangeras föreläsningar och olika aktiviteter samt finnas tillfälle till god mat, mingel och shopping.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera nästa års program som innehåller flera spännande nyheter! Vår målsättning är att skapa ett brett evenemang som kan fortsätta utvecklas på flera sätt. Att dessutom för andra året få bjuda in världens bästa ryttare och hästar till Stockholm och att kunna erbjuda vår publik sport i världsklass känns fantastiskt, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Den prestigefulla hoppserien Longines Global Champions Tour och Global Champions League samlar för andra gången världens bästa ryttare och hästar mitt i centrala Stockholm. Premiären i Stockholm 2019 blev en mycket uppskattad deltävling av såväl ryttare som publik på touren som tar ridsporten till några av de mest spektakulära platserna i världen såsom Miami Beach, Paris, Shanghai, Rom och New York.

Vi ser fram emot att för andra året i rad stå värd för en av världens bästa hopptävlingar mitt i centrala Stockholm. Efter första årets succé jobbar vi nu på att utveckla evenemanget ytterligare ett snäpp och välkomnar publiken till tre fullspäckade dagar på Stockholm stadion, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Mer information om klasserna för ponny och de internationella klasserna för unga hästar och unga ryttare kommer att presenteras inom kort. Biljetterna till LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week köper du via Ticketmaster.se

Läs mer om evenemanget: globalchampions.se