Sista tävlingsdagen startade på bästa möjliga sätt med en 5-stjärning internationell hoppklass presenterad av Kosta Boda. En tidshoppning som sig bör bjöd på snabb ridning med många försök att ta en placering under Stockholm Horse Week.

Av tjugoåtta startande lyckades nio ekipage rida felfritt och snabbast av alla var Pius Schwizer på hästen Chaquilot. Pius som rider i laget Shanghai Swans i Champions League med Peder Fredricson passade på att hylla sin lagkamrats fantastiska omhoppning och seger i Global Champions League Grand Prix under lördagskvällen. Han berömde även tävlingarna, den fantastiska arenan och publiken på plats.
– Min häst har en hög kapacitet, är försiktig och väldigt, väldigt snabb så när allt föll på plats idag kändes det härligt med en vinst, sa en nöjd Pius efter tävlingen.

Andraplatsen tog Mark McAuley på hästen Jasco vd Bisschop och bronsplatsen togs av fredagens vinnare Daniel Bluman nu på Entano.

Svenskan Mathilda Karlsson som nu rider för Sri Lankas landslag tog en niondeplats. Hon red en felfri runda på sin häst Cera VA. Inge svenska topplaceringar men bäst av dem red Evelina Tovek på Oz de Breve som hade en riktigt bra tid på gång men tyvärr petade ner en bom på näst sista hindret.

Foto: Alida Säflund