En helt fenomenal Peder Fredricson visade att han just nu är oslagbar. Seger igen, idag med H&M Christian K. Peder fixade en säker och trygg nolla med bra flyt i grundomgången och i omhoppningen där han gick ut sist satsade han allt krut och flög över mållinjen med sin häst och säkrade en seger i klassen.

Denna femstjärniga internationella hoppklass presenterad av Agria Djurförsäkringar fick avsluta några oförglömliga tävlingsdagar av Longines Global Champions Tour & Stockholm Horse Week på Stockholms Stadion.

Det krävs unika egenskaper från både häst och ryttare för att kunna ladda om och prestera på topp under en hel tävlingshelg. Detta är något som Peder jobbat stenhårt med och som gett resultat.
– Den här helgen har jag haft en sådan magisk helg när bommarna bara har legat kvar. Jag har också lyckats hålla fokus. Man måste hela tiden veta när man ska koppla på och koppla av och aldrig ge upp, säger Peder Fredricson efter sin fenomenala ritt och superhelg i Stockholm.

Klassens tvåa Ben Maher på Tic Tac var sugen på vinst och gick tidigt upp i ledningen i omhoppningen men med 45 hundradelar fick han se sig slagen. Trea kom rutinerade Michael Whitaker på Valmy de la Lande bara fjorton hundradelar efter tvåan.

Banbyggaren Uliano Vezzani med sina två assisterande banbyggare Pier Francesco Bazzocci och Peter Lundström fick ett bra betyg för sina banor av ryttarna vilket är en viktig faktor för bra ridsport.

Den underbara publiken som bänkat sig såg till att stämningen var på topp ända in till sista ritt. Som avslut sjöng de med i den svenska nationalsången som åter igen fick spelas inne på Stockholms Stadion. En makalös helg för svensk ridsport avslutades med flaggan i topp och med svenska ryttarprestationer på näthinnan för en lång tid framöver.