Det var ett välregisserat drama som utspelade sig i den underbara försommarkvällen på Stockholms Stadion. Magi. En glödhet publik fick arenan att koka när Longines Global Champions Tour Grand Prix of Stockholm –presenterad av Fabege avgjordes och de svenska stjärnorna glänste.

Det var såklart vad vi alla hoppats på men att två av Sveriges bästa ryttare skulle lyckas på samma dag var sagolikt.

Först ut i omhoppningen gick Jos Verlooy på Caracas som gjorde en perfekt omhoppning. Men perfekt är inte alltid snabbast vilket visade sig när Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana kapade tiden med en och en halv sekund och alla trodde att hon var oslagbar.

Sist ut var Peder Fredricson på H&M All In som satsade allt och lite till. Känslan när Peder och hästen strök över sista hindret och ytterligare kapade tiden var obeskrivlig och publiken jubel ljöd över hela Stockholm.
– Jag viste att jag var tvungen att ta stora risker för att vinna idag men hästen är helt fantastisk. Han är så elastisk att jag kan både komma stort och komma nära men ändå är han så försiktig över hindren, sa Peder om sin häst H&M All In.

Premiären för Longines Global Champions Tour i Stockholm kunde inte ha slutat bättre och blir en kväll att minnas för alltid för alla som var där. Känslan när den svenska publiken stämde upp i den svenska nationalsången var fantastisk och för en sekund stod tiden stilla.