Torsdagens tävlingar inleddes med en Kür i Intermediare som bjöd på härliga ritter. Det var en lycklig vinnare Carina Nevermann Torup som tog sin andra vinst under Stockholm Horse Week idag på Stockholms Stadion med hästen Soda Pop på 74, 025%.
– Det är en fantastisk arena, en sådan här miljö är inte vad vi vanligen tävlar på, det är så vackert här med den gamla arkitekturen, säger vinnaren Carina Nevermann Torup. Hästen Soda Pop köptes ifrån Tyskland som 5 åring. Hon har utbildat honom själv. Carina beskriver honom som en häst med stor personlighet som är arbetsvillig och som älskar att gosa i stallet. Framöver ska Carina satsa mot stora rundan.

En hel del unga lovande hästar som varit framgångsrika i unghästchampionat tidigare fanns med i dagens startfält. Ett starkt startfält som idag fick bättre väderförhållanden och det bidrog till lite mer avspända hästar än gårdagen då det rådde betydligt mer ostadiga väderförhållanden.
– Det kändes jättebra idag, han var lite spänd och taggad igår och min plan idag var att försöka hålla honom lugn, och det tycker jag att jag lyckades med för idag var han helt perfekt inne på banan. Han var på hugget men han väntade ändå på mig. Jag klantade mig lite och gav honom fel signaler men hästen var ljuvlig att rida på, det var jättekul, berättar andrapristagaren Anna Österberg som belönades med 73,175% av domarna tillsammans med hästen Rolecz. På tredjeplats kom Jeanna Högberg – JH’s Daenerys med 72,250%.

Klassen resultat hittar du här:HÄR