Malin Baryard-Johnsson och H&M Second Chance visade att hon är på plats för att vinna när världens bästa ekipage gästar i Stockholm för att rida Global Champions Tour.  Mycket stod på spel och trycket ökade på arenan när den 5-stjärninga internationella hoppklassen, presenterad av Equestrian Stockholm, avgjordes under eftermiddagen i gassande sol på Stockholms Stadion.
– Det kändes jättehärligt såklart och jag har en häst som är i superform och en av de snabbaste hästarna i startfältet. Nu är det upp till mig hur jag rider henne i laghoppningen efter detta. Det är bara att ladda om och samla sig inför den, säger Malin Baryard-Johnsson efter vinsten.

Hela 47 ekipage kom till start i 1,45m-klassen table A, där bedömning är att alla felfria ekipage i grundomgången går direkt vidare till en omhoppning på tid.  Med många internationella stjärnor i startlistan såsom världsrankade tvåan Peder Fredricson och Harrie Smolders som förra månaden var trea på världsrankingen fanns det en rad ryttare som kunde vinna dagens klass.

Banan som designat av italienska Uliano Vezzani var inbjudande och det var inte alla världsstjärnor som gav allt i just denna klass, Peder Fredricson med H&M All In valde att utgå efter en fläckfri grundomgång för att spara på ”Allan” till de högre klasserna. Samma val gjorde flera av de stora ryttarna.

Näst bäste svensk blev Henrik von Eckermann på Que Bueno de Hus Z på en femte plats. På andra plats kom Nayel Nassar på hästen Lordan och trea blev Wilm Wermeier på hästen King Kong d´Avifauna.

Fullständiga resultat hittar ni HÄR