New York Empire säkrade sin fjärde ”pole position” för säsongen när Scott Brash på Hello M’Lady och Daniel Bluman på Conconcreto Sancha LS levererade dubbelnollor för laget i den första omgången av Global Champions League i Stockholm. Med det tog duon revansch efter en mindre lyckad lagtävling i Cannes, då de kom sist.
– Vi har skapat oss ett bra läge men det är mycket kvar att göra. Vi kommer att satsa allt imorgon, kriga för en vinst och göra vårt allra bästa – sa Scott Brash efter omgången.

Med den snabbaste runda och noll fel tog Daniel Bluman på Conconcreto Sancha LS även segern individuellt i klassen.
– Det är fantastiskt att rida här. Det är en vacker arena med sin historia och den svenska publiken är underbar. En av de bästa, sa en glad Daniel Bluman efter segern.

Bäst av svenskarna blev Peder Fredricson med en felfri runda som gav en tredjeplats med hästen H&M Christian K. Hans lag Shanghai Swans slutade trea med totalt ett nedslag. För Pius Schwizer och hästen Cortney Cox föll en bom vilket kostade Shanghai Swans ledningen i lagomgången.
– Min häst är inte den snabbaste. Jag hade en plan att bli topp fem egentligen, men man rider för laget och vill rida felfritt och det blev topp tre, sa Peder Fredricson om sin runda.

Fullständiga resultat hittar du HÄR