Sveriges bästa seniorryttare i hoppning gjorde under torsdagen upp om segern i Volkswagen Stockholm Grand Prix, en 1,45 m hoppning med 400 000 SEK i prispengar på Stockholms Stadion. Sex ekipage var felfria i grundomgången och gick vidare till omhoppning varav världsryttarna Peder Fredricson och Henrik von Eckermann var två av dessa.

En glad vinnare träffade media efter segern i Volkswagen Stockholms lounge.
– Det känns fantastiskt. Jag såg vilken runda Viktor (Melin) gjorde och visste att jag hade Peder och Henrik bakom mig och att det skulle gå fort, så jag gav det ett rejält försök, berättade Filip Ågren efteråt. Ett försök som gick vägen för 23 åriga Filip Ågren som tog hem första priset på 175 000 SEK tillsammans med det 16-åriga stoet Cardina (e. Cardento-Diamond, ägare: Karin Edman Ågren).

Andraplatsen och 100 000 SEK gick till en lycklig Jens Wickström på Enzo, som nu på allvar är tillbaka på de stora arenorna efter ett längre tävlingsuppehåll på hästen. Tredjeplatsen togs av Viktor Melin på hästen Atina som fick 60 000 SEK med sig hem.

Stort grattis till framgångarna!

Fullständig resultatlista hittar du HÄR