Nu är det klart vilka svenska U25 ryttare i dressyr som får rida Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horse Week.
– Vi är fantastiskt glada över att Lövsta Future Challenge International ger unga ryttare en möjlighet att tävla på en stor internationell tävling på hemmaplan. Att dessutom få göra det på en historisk arena som Stadion är unikt och mycket lärande, säger, säger Tina DueBoje, chef d’equipe.

Svensk U25 dressyr är på frammarsch och det finns många duktiga ryttare som är med och kämpar om de åtråvärda platserna till kommande mästerskap så som EM i sommar. Fem av dessa har chansen att skaffa sig mer internationell erfarenhet redan nästa vecka då de blivit uttagna till att rida Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horse Week på Stockholm Stadion.

Uttagna svenska ryttare U25 dressyr
Marina Mattsson
Isabella Tovek
Emma Jönsson
Beata Söderberg
Alva Lander

Marina Mattson har skördat stora framgångar de sista åren och har flertalet nationella och internationella segrar i bagaget. Nu ser hon fram emot att visa upp sin uttrycksfulla fux Quartermain på Stadion om drygt en vecka.
– Jag tycker att det ska bli jättekul att få rida på Stadion. Tycker det är bra för Sverige att vi får fler stora internationella tävlingar. Lövsta Future Challenge International blir ett bra genrep för mig inför EM i Italien som jag hoppas på att få rida, säger Marina Mattsson.

De svenska ryttarna kommer att möta andra internationella U25 ryttare i två klasser. Torsdag 13 juni rids den inledande U25 Grand Prix och på lördag 15 juni går U25 Grand Prix Kür.

Läs mer:
lovstafuturechallenge.com

Foto: Malin Larsson