Han har talang, han jobbar hårt och han tar chansen när han får den. Fredrik Spetz är en av de uttagna svenska ryttarna som får rida mot världens bästa ryttare på Stockholm Stadion om mindre än två veckor.
– Det är fantastiskt roligt att få chansen, jag är jättetaggad, säger Fredrik Spetz.

Fredrik Spetz tävlade framgångsrikt som junior och Young Rider och har tidigare varit i Tyskland och arbetat hos Marcus Ehning. Idag tävlar han svår hoppning och bor och verkar på familjegården Öjeby Östergård, belägen mittemellan Norrköping och Linköping.

I år har Fredrik Spetz gått från klarhet till klarhet och de sista veckorna har han presterat på topp med flertalet Grand Prix placeringar som följd. På Stadion kommer han att tävla både i LGCT samt den nationella Volkswagen Stockholm Grand Prix.
– Jag tar med mig tre hästar till Stockholm och Stadion. Dustin heter min första häst och det är han som tagit mig dit jag är idag. Han är en väldigt okomplicerad och trevlig häst som är väldigt stabil resultatmässigt.

Hålla sig till planen
Fredriks plan inför tävlingarna på Stadion är att göra allt som vanligt och fokusera.
– Jag brukar vara cool och hålla en bra plan. Det ska bli häftigt att se hur tävlingen blir, ser mycket fram emot att möta den svenska publiken som är fantastisk.