Nu är det klart vilka svenska ryttare som får representera Sverige i Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horse Week om drygt tre veckor. Två hoppryttare ingår i den svenska truppen.

Totalt 20 hoppryttare kommer till start i Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horse Week 13-16 juni. Hoppryttare från tio olika nationer kommer att göra upp på Stockholm Stadion. De svenska ryttarna är nu klara och det blir Stella Röhlcke och Sissela Smith som får representera Sverige.
– Det är två jätteduktiga ryttare som gör ett bra jobb och hållit en jämn form. Vi är fantastiskt glada över att Lövsta Future Challenge ger unga ryttare den här chansen som är en unik möjlighet att få rida i ett internationellt sammanhang, vilket väger tungt på erfarenhetskontot, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Ryttarna kommer att tävla både individuellt och i lag och varje lag består av två ryttare. Den inledande klassen går på torsdagen i 1,45 m, dagen därpå är det dags för laghoppning där två ryttare per nation tävlar tillsammans. På söndagen avslutas U25-klasserna med en individuell Grand Prix.
– Att bli uttagen till att rida var ett av mina stora mål för säsongen. Det känns fantastiskt roligt och jag ser fram emot att få representera Sverige på hemmaplan. Självklart kommer jag att gå för seger, säger Stella Röhlcke, som till vardags är bosatt i Holland.

Sissela Smith, numera stationerad i Sverige, är även hon förväntansfull:
– Det är en stor ära att ha blivit utvald och jag tycker det ska bli jätteroligt att få rida på en så fantastisk arena som Stadion.

Läs mer på lovstafuturechallenge.se

På bilden: Stella Röhlcke