Antimobbingorganisationen Friends fortsätter att satsa på projektet Trygga Ledare och medverkar under den nya stortävlingen Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week på Stockholm Stadion 13-16 juni i sommar.
– För oss är det självklart att stallet ska vara en säker och trygg plats för alla barn och ungdomar. Friends arbete är en stor del i detta och vi är hedrade över att de väljer att aktivera sig hos oss, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Det är sedan tidigare klart att Stockholm Horse Week väljer att satsa på ungdomar via en Ungdomsdag under torsdagens tävlingar. Alla ungdomar upp till 18 år får ta del av ett attraktivt biljetterbjudande samt chans till att gå på inspirationsföreläsningar och mingla med andra ungdomar.

Nu har antimobbingorganisationen Friends valt att förlägga ett flertal aktiveringar på plats under tävlingsveckan. De kommer bland annat att hålla i en workshop under Ungdomsdagen samt ha en yta på plats i entréområdet. Där kommer det vara Q&A med profiler och där kan man också kan få veta mer om organisationens arbete med att förebygga mobbing i stallmiljö.
– Vi är glada över möjligheten att synliggöra vår trygghetssatsning inom ridsporten som vi gör i samarbete med Svenska Ridsportförbundet. Vi ser fram emot att träffa hästintresserade ungdomar under veckan. Det är otroligt värdefullt för oss och projektet att få input kring de här viktiga frågorna direkt från de unga, säger Li Åsebring, metodutvecklare på Friends.

Evenemanget startar också en insamling på plats under veckan där alla intäkter oavkortat kommer att gå till Friends arbete.