Programmet under den nya hästveckan på Stockholm Stadion, 13-16 juni, förstärks nu ytterligare. Den framgångsrika Andreas Helgstrand kommer att hålla i en dressyrclinic med fokus på den unga hästens träning och utbildning. Ryttare på clinicen blir ingen mindre än OS-femman Severo Jurado Lopez.
– VI ser fram emot att möta den svenska publiken och få låta dem få ta del av våra tankar kring hur vi tränar och utbildar unga hästar, säger Andreas Helgstrand.

Andreas Helgstrand driver Helgstrand Dressage som är en modern försäljnings- och träningsanläggning i Danmark. Anläggningen har cirka 250 hästar uppstallade och på kort tid har Helgstrand Dressage positionerat sig på den internationella marknaden med sina framgångsrika dressyrhästar. Andreas har även fina meriter som ryttare från mästerskap som OS och VM.

Under dagpasset lördagen den 15 juni kommer Andreas Helgstrand tillsammans med den mycket skickliga ryttaren Severo Jurado Lopez hålla i en clinic med tema unghästutbildning. Fokus kommer att ligga på utbildning och träning av den unga hästen.
Severo Jurado Lopez är en stor talang ursprungligen från Sevilla i Spanien, som numera arbetar för Helgstrand Dressage. Han kom femma i OS 2016 och i höstas fick den svenska publiken se honom segra med snackishingsten Springbank II VH under Breeders Trophy.
– Severo är en riktig publikfavorit som är känd för sin mjuka ridning, vi är glada över att han tillsammans med Andreas stärker upp vår satsning på dressyren under tävlingarna, säger Sara Johansson, tävlingsledare LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week.

Tävlingarnas fyrstjärniga dressyrklasser rids torsdag till lördag. Klasserna spänner från Prix St Georges till Grand Prix Kür. Fantastisk internationell dressyr utlovas, allt med Stockholm Stadion som imponerade bakgrund.