Ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge, Kompisbyrån och Stockholm Horse Week möjliggör nu en kompisfika under Stockholm Horse Week. Cirka 50 personer, både nya och etablerade svenskar, matchas för att fika och därefter tillsammans gå på söndagens tävlingar.
– Det här samarbetet betyder oerhört mycket för oss. Vi vill att ridsporten ska kännas öppen och tillgänglig. Det här projektet bidrar till att få fler svenskar att ta del av sporten, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Den 13-16 juni samlas världens bästa ryttare och hästar i Stockholm för Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week. Fyra dagar fyllda med hoppning och dressyr på högsta nivå för både seniorer och U25 ryttare väntar på Stockholm Stadion.

Kompisfika
Under söndagens tävlingsdag anordnar Kompisbyrån en kompisfika där de för samman nya och etablerade svenskar med gemensamma intressen. Först fikar de tillsammans för att sedan gå på tävlingarna ihop.
– Vi är otroligt glada över detta samarbete då det för oss är ett sätt att göra vår verksamhet ännu mer tillgänglig för nya målgrupper. Vi tror på mötets kraft att förena människor och ser fram emot att länka samman många nya vänskaper på plats på Stockholm Horse Week, säger Emma Hammar, grundare Kompisbyrån.

Initiativtagare till samarbetet är Stockholm Horse Weeks partner Lövsta Future Challenge, som är ridsportens ledande hållbarhetsaktör.
– Hållbarhet är viktigt för Lövsta Future Challenge. Ibland glömmer man bort att en förutsättning för att vi ska klara av att förflytta oss mot ett hållbart samhälle är att vi kan arbeta ihop och att det finns tillit mellan människor. Kompisfika tycker vi bidrar till det, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse via länken nedan:
http://bit.ly/KompisfikaSthlmHorseWeek

Om Kompisbyrån
Kompisbyrån är en ideell organisation som genom finansiering och samarbeten med näringsliv och offentliga aktörer bedriver en unik och lättillgänglig metod som bidrar till ökad integration och ett samhälle präglat av öppenhet och frigjord potential. Målet är tydligt, genom att matcha nya och etablerade svenskar med gemensamma intressen för en kompisfika, bidrar vi till språkutveckling, en meningsfull fritid och jobb. Sedan starten 2014 har fler än 17 000 individer matchats, 98 % rekommenderar Kompisbyrån. Läs mer på www.kompisbyran.se