Lövsta Future Challenge presenterar under Stockholm Horse Week U25 klasser i dressyr och hoppning där Europas främsta ryttare under 25 bjuds in för att tävla mot varandra. Tio framstående nationer, däribland Sverige, kommer att bjudas i för att tävla både individuellt och i lag.

Förutom att Lövsta Future Challenge satsar på unga ryttare och unga hästar är de också ledande inom hästnäringen för sitt miljöarbete.
– Lövsta Stuteri blev miljöcertifierade enligt ISO-standarden 14001 år 2011, den första stuteri och tävlingsanläggningen i världen att få denna certifiering. Hållbarhetsarbetet är en naturlig del av verksamheten och genomsyrar allt vi gör i det dagliga arbetet. Vi baserar vår miljöpolicy på våra fem E:n; Ekologi, Ekonomi, Etik, Empati och Estetik. De olika delarna ska samverka med varandra och präglar allt vi gör i verksamheten, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Ytterligare en del av Lövstas klimatsatsning är Lövsta Future Challenge som önskar påverka arrangörer, tävlande, publik och andra aktörer inom sporten mot en mer hållbar hästnäring. Varje år delar Lövsta Future Challenge ut ett hållbarhetspris, syftet är att uppmuntra god intiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäringen. Dessutom klimatkompenserar Lövsta Future Challenge för resor som deltagare i deras klasser gör i både hoppning och dressyr.
– Lövsta står för ett modernt tänk där de ligger i framkant i alla led. Det är inspirerande att följa hur de hela tiden utvecklar sina koncept inom alla de områden de verkar i. Vi ser mycket fram emot att få se Europas bästa unga toppryttare tävla på Stadion i sommar, säger Sara Johansson, tävlingsledare LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week.