Det är nu klart att Lövsta Future Challenge går in som samarbetspartner till Stockholm Horse Week, en del av Longines Global Champions Tour Stockholm, som arrangeras 13–16 juni 2019 på Stockholm Stadion. Lövsta Future Challenge som i Sverige framgångsrikt bidragit till att lyfta unga hästar och unga ryttare inom både dressyr och hoppning tar nu sitt koncept till internationell nivå för andra gången.

–Vi är väldigt glada över samarbetet med Lövsta Future Challenge som ger de unga ryttarna en unik möjlighet att få vara del av ett evenemang på den allra högsta nivån. Det kommer att bli ett fantastiskt tillskott till programmet under veckan, säger Sara Johansson, tävlingsledare för Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week.

Lövsta Future Challenges övergripande mål är att utveckla svensk ridsport inom hoppning och dressyr. Detta genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix och en karriär i seniorlandslaget. Lövsta Stuteri är också en stark aktör som ligger i framkant inom hållbarhetsarbetet i ridsporten.

Tio framstående nationer, däribland Sverige, kommer att bjudas i för att tävla både individuellt och i lag, med Lövsta Future Challenge International som klassponsor.
– När vi lanserade LFC International i samband med EM i Göteborg var det var väldigt uppskattat av både ryttare och publik. Vi brinner för att ge talangfulla unga ryttare och hästar möjligheten att utvecklas och är glada att se att vårt koncept har plockats upp internationellt på olika ställen. När nu Stockholm får en vecka med hela världseliten på plats så känns det fantastiskt att kunna bidra till att de unga ryttarna också får vara en del av det, säger Antonia Ax:son Johnson, familjeföretagare och ägare till Lövsta Stuteri.

Samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision av att vara ett evenemang med fokus på bredd och toppsport.

– Vi är stolta över den bredd vårt program kommer att få i och med vårt samarbete med Lövsta Future Challenge, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week och ansvarig arrangör.

Foto: Malin Larsson