Den 13-16 juni 2019 intar världsevenemanget Longines Global Champions Tour och Global Champions League Stockholm Stadion. Under fyra dagar kommer publiken att få uppleva ridsport när det är som bäst, stort mässområde samt aktiviteter för hela familjen.

För första gången någonsin har Sverige fått äran att arrangera en deltävling av den prestigefulla hoppserien LGCT-touren. Touren har inte bara ridsportens största prispengar, utan arrangeras också enbart på spektakulära platser runt om i världen, så som Miami Beach, Shanghai och Paris. Räkna med upplevelser i världsklass- allt med hästen i fokus, när anrika Stockholm Stadion, mitt i centrala Stockholm, står värd för tävlingarna i juni.

Evenemanget består både av individuell- och lagtävlan och lockar till sig den absoluta hästeliten från alla världens hörn. I tillägg till huvudtävlingarna LGCT och GCL kommer Stockholm Horse Week bjuda på både internationella och nationella tävlingar i både hoppning och dressyr.
– En viktig målsättning med Stockholm Horse Week är skapa en plattform och ett utbud för fler tävlingar för att visa den bredd som finns inom ridsporten, säger Sara Johansson, tävlingsledare.